Bescherming persoonsgegevens

Deze pagina heeft tot doel u te informeren over de manier waarop Tuinbank-Teak omgaat met uw persoonsgegevens.

Persoonsgegevens
Persoonsgegevens zijn gegevens die herleidbaar zijn tot een “geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon”. Dat betekent dat de naam van een persoon op wie de gegevens betrekking hebben bekend is, dan wel dat die persoon kan worden achterhaald. Een voorbeeld van een persoonsgegeven is een naam van een persoon, een huisadres of een e-mailadres.
Als u op deze website een of meerdere producten bestelt, wordt u gevraagd om een aantal persoonlijke gegevens in te vullen, zoals naam, e-mailadres, afleveradres en gegevens om uw betaling te kunnen verwerken. Deze persoonsgegevens worden alleen gebruikt om uw bestelling af te handelen.
Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt, dat alleen de gegevens gebruikt worden die u zelf actief achtergelaten heeft. De gegevens worden nooit aan derden ter beschikking gesteld of gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor u ze heeft verstrekt.

Waar worden uw persoonlijke gegevens voor gebruikt

  • Voor het afhandelen van uw aanvragen, door onszelf of door anderen die bij de afhandeling betrokken zijn.
  • Voor het leggen van contact met u, voor klantentevredenheidsonderzoek of in samenhang met bepaalde transacties.
  • Ter ondersteuning van producten of diensten die u van ons hebt afgenomen.
  • Voor marketingdoeleinden, als u hiervoor toestemming hebt verleend.
  • Voor het op de persoon toespitsen van uw interactie met onze sites, voor het vereenvoudigen van de navigatie en voor het opstellen van statistieken over het gebruik van websites.

Wet bescherming persoonsgegevens (WBP)
Bij het verwerken van persoonsgegevens wordt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) gevolgd. Deze wet helpt de privacy van burgers te beschermen. De WBP is onder andere van toepassing op gegevens die verwerkt worden via websites. Dit betekent dat ook persoonsgegevens die via internet worden verzameld, bewaard en gebruikt, onder deze wet vallen.

Cookies

We hebben een aantal soorten cookies die we inzetten om onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Analyserende cookies

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Google analytics

Met Google Analytics meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze sites te verbeteren. We hebben een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten en de gegevens worden versleuteld en anoniem verwerkt. We hebben gegevens delen met Google uitgezet. De cookies worden maximaal 2 jaar bewaard. Google deelt geen anonieme data met derden. Lees hier het Privacy statement van Google.

Cookies verwijderen of uitschakelen

Je kunt onze cookies en JavaScript natuurlijk ook uitschakelen. Houd er dan wel rekening mee dat onze websites niet optimaal werken. Hoe je cookies uit kan schakelen of verwijderen staat hier uitgelegd:

Verwijdering persoonsgegevens
Indien u dit wenst kunt u op ieder moment uw persoonsgegevens van onze website laten verwijderen. U kunt ons hiervan via een e-mail op de hoogte stellen. U ontvangt dan een bevestiging dat uw persoonsgegevens zijn verwijderd.

We zullen uw persoonlijke gegevens zonder uw toestemming niet ter beschikking stellen aan derden. We waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt, en
zullen alles in het werk stellen om uw persoonlijke informatie te beschermen. De persoonlijke informatie wordt enkel en alleen
gebruikt voor de diensten waarvoor u ze aan ons toevertrouwd. Door ons een email te sturen kunt u uw gegevens laten verwijderen.

Tot slot

Wij zullen deze verklaringen af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. We raden je aan deze webpagina regelmatig te raadplegen voor de laatste versie, om te beoordelen of je de toestemming wilt herzien.